Şeffaf diş telleri görsel olarak metal diş tellerine oranla görünüş açısından daha güzeldir. Şeffaf diş telleri ilk bakışta göze çarpmaz. Metal diş telleri ise daha sağlıklı olduğu bilinmektedir. Şeffaf diş tellerinin temizliği daha zordur. Zaman geçtikte sararma olduğundan şeffaf diş telleri kirli bir görüntüye sahip olabilir.

Diş Teli Nedir? Hangi Durumlarda Kullanılmalıdır?

Diş telleri yapısal problem olan dişlere uygulanır. Diş telleri hem sağlık için hem de estetik görüş için en etkili yöntemlerdendir. Diş teli gelecek yaşanacak problemlerin de önüne geçmek için kullanılmaktadır.

Şeffaf Diş Teli Mi? Metal Diş Teli Mi?

Tel tedavisi yapılırken hangi diş telinin kullanılacağı, akıllardaki en önemli sorudur. Yıllardır kullanılan klasik metal teller son zamanlarda yerini şeffaf teller aldı. Şeffaf diş telinin, estetik olarak daha iyi görünmesi daha çok tercih edilmesini sağlıyor. Ancak metal diş telleri hızlı tedavi süreci ve daha ekonomik oluşu cezbedicidir.

Güvenilir Tedavi Diyenlere Metal Diş Telleri

Metal diş telleri ortodonti tedavisinde en çok kullanılan yöntemdir. En belirgin tel tipi olduğundan hastalar tarafından pek tercih edilmez. Diş telleri arasında en hızlı sonucu veren metal diş telidir. Eğer klasik tedaviden şaşmaz derseniz metal diş telleri önerilir.

Yorum bırakın